Nasiona czerwonej kapusty do organicznego kiełkowania
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
nasiona czerwonej kapusty kiełkują bardzo dobrze
las semillas de col lombarda germinan muy bien
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Nasiona czerwonej kapusty do organicznego kiełkowania opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Organiczne nasiona czerwonej kapusty Lilliput Living Foods do kiełkowania należą do rodziny krzyżowców i odmiany Brassica Oleracea capitata, dlatego mają wiele właściwości brokułów.
Wskazanie
Jego korzyści zdrowotne są niezliczone. Badania naukowe wykazały, że kiełki czerwonej kapusty zawierają 40 razy więcej witaminy E i sześć razy więcej witaminy C niż dorosła czerwona kapusta.
Kiełki czerwonej kapusty mają również wysoką zawartość polifenoli i glukozynanów, które pomagają zoptymalizować poziom cholesterolu i obniżyć poziom trójglicerydów w wątrobie. Coś, co zostało udowodnione w badaniu przeprowadzonym na myszach na University of Maryland.
Sposób przyjmowania
Zaleca się umieszczenie łyżki nasion (10 do 20 gr) w misce lub szklance i zanurzanie ich w wystarczającej ilości wody na 8 do 6 godzin. Przenieś namoczone nasiona do torby do kiełkowania i dobrze spłucz, nie wysuwając nasion. Zawieś worek do kiełkowania w świetle pośrednim i pozwól mu się spuścić. Umyj worek do kiełkowania raz lub dwa razy dziennie, aż do zakończenia cyklu kiełkowania nasion. Pamiętaj, że ważne jest, aby nasiona były wilgotne, szczególnie w lecie.
Składniki
Dla 70 g:
Nasiona czerwonej kapusty (100%), czerwona kapusta.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.