Produkty ekologiczne są wytwarzane w sposób naturalny. W rolnictwie ekologicznym nie stosuje się syntetycznych produktów chemicznych, takich jak pestycydy, chemiczne herbicydy, hormony wzrostu czy sztuczne nawozy. W rolnictwie ekologicznym oprócz pracy na zasadzie rotacji wykorzystuje się materiały organiczne, naturalne i pochodzące z recyklingu. W ten sposób szanuje się środowisko i naturalną żyzność ziemi.
Wino Czerwone Tempranillo Penedès Ekologiczne
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Czerwone wino Tempranillo Penedès Ekologiczne
Nazwa pochodzenia: Penedès
Odmiany: Tempranillo
Polecamy to wino do dań skomponowanych z miękkich mięs, makaronów lub do samodzielnego picia.
Opracowanie: Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25ºC przez 18 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie fermentacja malolaktyczna
Wskazanie
Marka EKOTREBOL
Ekotrebol działa w sektorze ekologicznym i jest liderem w dystrybucji napojów organicznych, takich jak piwa organiczne, organiczne napoje bezalkoholowe, organiczne i wegańskie wina i cavas, ekologiczne herbaty mrożone, organiczny napój energetyczny Matcha itp. Zawsze eksportujemy i importujemy certyfikowane produkty żywności ekologicznej.
Czym są produkty ekologiczne?
Składniki
Winogrona (Tempranillo)
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.