Mleko kozie UHT Bio
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Organiczny Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Skończyło mi się kozie mleko i na tej stronie znalazłem swoje szczęście. Wynik jest doskonały i od teraz wiem, gdzie się zwrócić. Pyszne pełne kozie mleko!
J'étais en panne de lait de chèvre et j'ai trouvé mon bonheur sur ce site. Le résultat est excellent et je sais où m'adresser dorénavant. Un lait de chèvre entier délicieux !
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Mleko o niskiej zawartości tłuszczu i laktozy, które jest lekkostrawne
Leche pobre en grasas y lactosa de fácil digestion
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
contentiiiiiiiisima ................................................. ....................
contentiiiiiiiisima.....................................................................
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry produkt dla maluszka
Prodotto molto buono per il bambino
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał -
Cena trochę za droga do jakości produktu
De precio un poco cara para la calidad del producto
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Mleko kozie UHT Bio opinii
Based in 5 reviews
-
5 stars4
-
4 stars0
-
3 stars1
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Mleczko kozie Andechser UHT Bio jest nie psującym się mlekiem organicznym. Charakteryzuje się gładkim i delikatnym smakiem. Jest o wiele bardziej trawienny niż mleko krowie
Wskazanie
Zawiera 1,5% tłuszczu, poddanego obróbce cieplnej, homogenizowanego. Lekki osad jest typowy dla tego produktu. Wykonane w 100% z koziego mleka. Długa żywotność bez chłodzenia po oryginalnym zamknięciu. Osoby nietolerujące laktozy i kazeiny na mleko krowie mogą zapytać lekarza, czy mogą pić mleko kozie, ponieważ zawiera on bardzo niski poziom laktozy i kazeiny. W niektórych przypadkach może to być ważna alternatywa.
Mniejszy rozmiar białek i tłuszczów ułatwia ich trawienie naszym enzymom. Może to być interesujące w diecie rekonwalescentów z zaburzeniami żołądkowymi i wrzodami. Mleko kozie jest doskonałym źródłem białka i zapewnia dużą liczbę niezbędnych aminokwasów. Jest również bogaty w wapń i wiele witamin (A, D, B1, B2, B12). Ma taką samą ilość białka, tłuszczu, żelaza, witaminy C i D jak mleko krowie. Mleko kozie zawiera więcej witamin A i B oraz niższą zawartość laktozy niż mleko krowie. Zawartość kwasu foliowego jest znacznie niższa niż w mleku krowim. Mleko kozie ma bardzo biały kolor, ponieważ żółć beta-karotenu została przekształcona w czystą witaminę A, która jest bezbarwna.
Sposób przyjmowania
Polecany jest jako śniadanie lub deser. Do robienia ciast zastępujących mleko krowie oraz nadawania szczególnych i bardzo przyjemnych smaków i niuansów. Do opracowania puddingu ryżowego, dzięki któremu osiąga się wyjątkowy deser. Do produkcji kremu, kremu, twarogu i innych tradycyjnych deserów z dodatkiem mleka. Do przygotowania sosów takich jak beszamel. Do robienia jogurtów i kefiru (bardzo łatwy do zrobienia w domu). I oczywiście do produkcji wszelkiego rodzaju serów.
Warunki przechowywania
Jest przechowywany bez chłodzenia przez kilka miesięcy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki
Mleko kozie, cytrynian sodu, stabilizatory.
Certyfikat
ES-ECO-005-ANTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna44 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe4 g
-
Białka3 g
-
Wapń130 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.