Incapto Coffee
Kawa z Peru Cajamarca Cenfrocafé
104,71 zł Msrp Price 112,98 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Kawa z Peru Cajamarca Cenfrocafé

1 kg
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Ta kawa jest produkowana w departamencie Cajamarca , położonym w północno-zachodniej części Peru . Zakład przetwórczy znajduje się w miejscowości Piura. Jego uprawa jest w stu procentach w lasach tropikalnych. Gospodarka Peru od zawsze była odzwierciedleniem jej zróżnicowanej i skomplikowanej geografii. Kawa jest głównym produktem rolnym eksportowanym, stanowi około 5% całkowitego eksportu kraju, a także jednym z produktów wywierających największy wpływ społeczno-gospodarczy. Kawa przybyła do Ameryki wraz z europejskimi imigrantami z początku XVIII wieku, który wprowadził jej uprawę w Ameryce Środkowej i Południowej. W połowie XVIII wieku kawa była już produkowana w różnych regionach Peru do lokalnej konsumpcji i eksportu do Niemiec, Chile i Wielkiej Brytanii. Pierwszą kawę w Limie otwarto w 1791 roku. Obecnie jest około 110 000 plantatorów kawy, którzy zajmują powierzchnię około 330 000 hektarów. Średnia wielkość każdego gospodarstwa wynosi od dwóch do trzech hektarów. Większość tych producentów kawy pochodzi z miejscowego pochodzenia i mówi po hiszpańsku jako drugim języku.
Zobacz opis
104,71 zł Msrp Price 112,98 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • Uczciwy handel
    Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 30.01.2021

    Uwielbiam smak i aromat, jest bardzo gładki

    Me encanta el sabor y el aroma, es muy suave

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Kawa z Peru Cajamarca Cenfrocafé opinii

Based in 1 review

  1. 5 stars
    1
  2. 4 stars
    0
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (1)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Ta kawa jest produkowana w departamencie Cajamarca , położonym w północno-zachodniej części Peru . Zakład przetwórczy znajduje się w miejscowości Piura. Jego uprawa jest w stu procentach w lasach tropikalnych. Gospodarka Peru od zawsze była odzwierciedleniem jej zróżnicowanej i skomplikowanej geografii. Kawa jest głównym produktem rolnym eksportowanym, stanowi około 5% całkowitego eksportu kraju, a także jednym z produktów wywierających największy wpływ społeczno-gospodarczy.

Kawa przybyła do Ameryki wraz z europejskimi imigrantami z początku XVIII wieku, który wprowadził jej uprawę w Ameryce Środkowej i Południowej.

W połowie XVIII wieku kawa była już produkowana w różnych regionach Peru do lokalnej konsumpcji i eksportu do Niemiec, Chile i Wielkiej Brytanii. Pierwszą kawę w Limie otwarto w 1791 roku. Obecnie jest około 110 000 plantatorów kawy, którzy zajmują powierzchnię około 330 000 hektarów. Średnia wielkość każdego gospodarstwa wynosi od dwóch do trzech hektarów. Większość tych producentów kawy pochodzi z miejscowego pochodzenia i mówi po hiszpańsku jako drugim języku.

Wskazanie

PAŃSTWO: Peru
REGION: Cajamarca (Jaén)
FINCA: Kilka gospodarstw w regionie
WYSOKOŚĆ: 1250 metrów
PROCES: mycie
TYPOLOGIA: Specjalność
SCA: 83,75
POCHODZENIE: Piura
ODMIANA: 100% uprawa lasów tropikalnych. Dominują Caturra, Catuaí i Catimor.

Warunki przechowywania

Kawa jest bardzo delikatnym produktem. W kontakcie z powietrzem utlenia się i zaczyna tracić swoje właściwości organoleptyczne; Z tego powodu dajemy ci kilka wskazówek, które pomogą Ci lepiej:

- Otwórz torbę, otwierając zamek błyskawiczny. Nigdy wyżej. Po włożeniu ziaren kawy do komory super automatycznego ekspresu do ziaren kawy ponownie ostrożnie zamknij zamek błyskawiczny.

- Nałóż niezbędną ilość kawy na maksymalnie dwa dni. Kawa lepiej trzyma się w torebce z zamkniętym zamkiem błyskawicznym niż w komorze lub lejku ekspresu do kawy.

- W przypadku braku naszych superautomatycznych ekspresów do kawy zmiel kawę, której zamierzasz użyć. Po zmieleniu kawy proces utleniania mnoży się przez piętnaście. Oznacza to, że znacznie szybciej utraci swój smak i aromat.

- Jeśli możesz, po otwarciu torby przechowuj kawę w hermetycznie zamkniętym lub próżniowo zamkniętym pojemniku, tak aby miał minimalny kontakt z powietrzem i minimalizował proces utleniania. W naszej sekcji akcesoriów znajdziesz produkty specjalnie do tego zaprojektowane.

- Nigdy nie przechowuj kawy w lodówce. To sprawi, że wilgotność kawy będzie się zmieniać, a także zmieni jej właściwości organoleptyczne. Ponadto kawa łatwo wchłania zapachy, które Cię otaczają, nie chcemy, aby nasza kawa miała nieznane aromaty lub smaki ...

- Nigdy nie pozwól, aby słońce cię dotknęło.

Krótko mówiąc, przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, bez światła słonecznego, które nie dotyka powietrza.

Składniki

Kakao, owocowy, słodki, delikatny z nutami kwiatowymi, lekkimi nutami orzecha laskowego, nutami mlecznymi w ustach o dobrej kwasowości i dobrym ciele.

Orzech laskowy, kakao i kwiaty

SKU: LP-0141553
BTA5ESV108B

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.