Kawa premium z jeziora Kongo Kivu
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
Brak alergenów Nie zawiera alergenów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Uprawiana na wysokości od 1450 do 2000 m nad brzegiem jeziora Kivu. Ma dobrą równowagę między treściwością a kwasowością. Ma słodki akcent z nutami żółtych owoców i suszonych owoców.
Wskazanie
Różne badania akredytowane przez uniwersytety i organizacje międzynarodowe wskazują, że umiarkowane spożycie kawy jest zalecane dla zdrowia.
Warunki przechowywania
Chronić przed gorącem i wilgocią.
Składniki
Kawa Arabica z Rolnictwa Ekologicznego (100%).
Certyfikat
FR-BIO-01
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.