Kawa kolumbijska Risaralda El Vergel
Wartości produktów
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Pochodzenie kawy z gospodarstwa El Vergel , kolumbijska gmina Pereira. Ziołowy i kwiatowy aromat i zapach, gorzka czekolada. Kremowe ciało, kwasowość cytrynowa, nuty słodkiej czekolady, przypraw i ziół. Ręczne zbieranie tylko dojrzałych owoców, roztwarzanie w odpowiedniej maszynie bez użycia wody, kawa w zbiorniku jest mieszana, a ° Brix jest kontrolowany aż do osiągnięcia idealnego punktu w zależności od pożądanego profilu filiżanki. Czas fermentacji od 18-20 godzin. Po dokładnym umyciu kawa jest mechanicznie suszona na słońcu. Temperatura jest stale monitorowana i wynosi od 35 ° C (95 ° F) do 45 ° C (113 ° F). Ostateczny procent wilgotności wynosi maksymalnie 11,5%.
Wskazanie
Kraj Kolumbia
REGION: Risaralda
FINCA: El Vergel
WYSOKOŚĆ: 1850 metrów
PROCES: mycie
TYPOLOGIA: Specjalność
SCA: 84
ODMIANA: Produkowana na wysokości
Warunki przechowywania
Kawa jest bardzo delikatnym produktem. W kontakcie z powietrzem utlenia się i zaczyna tracić swoje właściwości organoleptyczne; Z tego powodu dajemy ci kilka wskazówek, które pomogą Ci lepiej:
- Otwórz torbę, otwierając zamek błyskawiczny. Nigdy wyżej. Po włożeniu ziaren kawy do komory super automatycznego ekspresu do ziaren kawy ponownie ostrożnie zamknij zamek błyskawiczny.
- Nałóż niezbędną ilość kawy na maksymalnie dwa dni. Kawa lepiej trzyma się w torebce z zamkniętym zamkiem błyskawicznym niż w komorze lub lejku ekspresu do kawy.
- W przypadku braku naszych superautomatycznych ekspresów do kawy zmiel kawę, której zamierzasz użyć. Po zmieleniu kawy proces utleniania mnoży się przez piętnaście. Oznacza to, że znacznie szybciej utraci swój smak i aromat.
- Jeśli możesz, po otwarciu torby przechowuj kawę w hermetycznie zamkniętym lub próżniowo zamkniętym pojemniku, tak aby miał minimalny kontakt z powietrzem i minimalizował proces utleniania. W naszej sekcji akcesoriów znajdziesz produkty specjalnie do tego zaprojektowane.
- Nigdy nie przechowuj kawy w lodówce. To sprawi, że wilgotność kawy będzie się zmieniać, a także zmieni jej właściwości organoleptyczne. Ponadto kawa łatwo wchłania zapachy, które Cię otaczają, nie chcemy, aby nasza kawa miała nieznane aromaty lub smaki ...
- Nigdy nie pozwól, aby słońce cię dotknęło.
Krótko mówiąc, przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, bez światła słonecznego, które nie dotyka powietrza.
Składniki
Ziołowy i kwiatowy aromat i zapach, gorzka czekolada. Kremowe ciało, kwasowość cytrynowa, nuty słodkiej czekolady, przypraw i ziół.
Orzech laskowy, kakao i kwiaty
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.