Incapto Coffee
Kawa kolumbijska Risaralda El Vergel
104,71 zł Msrp Price 112,98 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Kawa kolumbijska Risaralda El Vergel

1 kg
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Pochodzenie kawy z gospodarstwa El Vergel , kolumbijska gmina Pereira. Ziołowy i kwiatowy aromat i zapach, gorzka czekolada. Kremowe ciało, kwasowość cytrynowa, nuty słodkiej czekolady, przypraw i ziół. Ręczne zbieranie tylko dojrzałych owoców, roztwarzanie w odpowiedniej maszynie bez użycia wody, kawa w zbiorniku jest mieszana, a ° Brix jest kontrolowany aż do osiągnięcia idealnego punktu w zależności od pożądanego profilu filiżanki. Czas fermentacji od 18-20 godzin. Po dokładnym umyciu kawa jest mechanicznie suszona na słońcu. Temperatura jest stale monitorowana i wynosi od 35 ° C (95 ° F) do 45 ° C (113 ° F). Ostateczny procent wilgotności wynosi maksymalnie 11,5%.
Zobacz opis
104,71 zł Msrp Price 112,98 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • Uczciwy handel
    Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Pochodzenie kawy z gospodarstwa El Vergel , kolumbijska gmina Pereira. Ziołowy i kwiatowy aromat i zapach, gorzka czekolada. Kremowe ciało, kwasowość cytrynowa, nuty słodkiej czekolady, przypraw i ziół. Ręczne zbieranie tylko dojrzałych owoców, roztwarzanie w odpowiedniej maszynie bez użycia wody, kawa w zbiorniku jest mieszana, a ° Brix jest kontrolowany aż do osiągnięcia idealnego punktu w zależności od pożądanego profilu filiżanki. Czas fermentacji od 18-20 godzin. Po dokładnym umyciu kawa jest mechanicznie suszona na słońcu. Temperatura jest stale monitorowana i wynosi od 35 ° C (95 ° F) do 45 ° C (113 ° F). Ostateczny procent wilgotności wynosi maksymalnie 11,5%.

Wskazanie

Kraj Kolumbia
REGION: Risaralda
FINCA: El Vergel
WYSOKOŚĆ: 1850 metrów
PROCES: mycie
TYPOLOGIA: Specjalność
SCA: 84
ODMIANA: Produkowana na wysokości

Warunki przechowywania

Kawa jest bardzo delikatnym produktem. W kontakcie z powietrzem utlenia się i zaczyna tracić swoje właściwości organoleptyczne; Z tego powodu dajemy ci kilka wskazówek, które pomogą Ci lepiej:

- Otwórz torbę, otwierając zamek błyskawiczny. Nigdy wyżej. Po włożeniu ziaren kawy do komory super automatycznego ekspresu do ziaren kawy ponownie ostrożnie zamknij zamek błyskawiczny.

- Nałóż niezbędną ilość kawy na maksymalnie dwa dni. Kawa lepiej trzyma się w torebce z zamkniętym zamkiem błyskawicznym niż w komorze lub lejku ekspresu do kawy.

- W przypadku braku naszych superautomatycznych ekspresów do kawy zmiel kawę, której zamierzasz użyć. Po zmieleniu kawy proces utleniania mnoży się przez piętnaście. Oznacza to, że znacznie szybciej utraci swój smak i aromat.

- Jeśli możesz, po otwarciu torby przechowuj kawę w hermetycznie zamkniętym lub próżniowo zamkniętym pojemniku, tak aby miał minimalny kontakt z powietrzem i minimalizował proces utleniania. W naszej sekcji akcesoriów znajdziesz produkty specjalnie do tego zaprojektowane.

- Nigdy nie przechowuj kawy w lodówce. To sprawi, że wilgotność kawy będzie się zmieniać, a także zmieni jej właściwości organoleptyczne. Ponadto kawa łatwo wchłania zapachy, które Cię otaczają, nie chcemy, aby nasza kawa miała nieznane aromaty lub smaki ...

- Nigdy nie pozwól, aby słońce cię dotknęło.

Krótko mówiąc, przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, bez światła słonecznego, które nie dotyka powietrza.

Składniki

Ziołowy i kwiatowy aromat i zapach, gorzka czekolada. Kremowe ciało, kwasowość cytrynowa, nuty słodkiej czekolady, przypraw i ziół.

Orzech laskowy, kakao i kwiaty

SKU: LP-0141549
BTA5LQABGGT

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.