Café Blend Gwatemala, Brazylia i Peru
Wartości produktów
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Nie znałem tej marki, ale byłem zaskoczony jej jakością i smakiem.
No conocia esta marca pero me ha sorprendido su calidad y sabor.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Café Blend Gwatemala, Brazylia i Peru opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Formuła tej mieszanki kawy z Gwatemali , Brazylii i Peru została zaprojektowana z myślą o nieco bardziej wymagających podniebieniach. Średnia kwasowość dodaje kawie charakteru, ale nie jest bardzo wyraźna.
Ponadto średnio wysoki stopień palenia sprawia, że jest to kawa wysokiej jakości o odpowiednim profilu smakowym dla większego odsetka konsumentów. W ten sposób otrzymujemy bardzo zrównoważoną kawę zaprojektowaną specjalnie dla miłośników klasycznego espresso i 100% Arabiki
Wskazanie
PAŃSTWO: Gwatemala, Brazylia i Peru.
FINCA: Różne
WYSOKOŚĆ: od 1100 do 1250 metrów
PROCES: Naturalny i wyprany.
TYP: komercyjny
SCA: 80
ODMIANA: 100% Arabika
Warunki przechowywania
Kawa jest bardzo delikatnym produktem. W kontakcie z powietrzem utlenia się i zaczyna tracić swoje właściwości organoleptyczne; Z tego powodu dajemy ci kilka wskazówek, które pomogą Ci lepiej:
- Otwórz torbę, otwierając zamek błyskawiczny. Nigdy wyżej. Po włożeniu ziaren kawy do komory super automatycznego ekspresu do ziaren kawy ponownie ostrożnie zamknij zamek błyskawiczny.
- Nałóż niezbędną ilość kawy na maksymalnie dwa dni. Kawa lepiej trzyma się w torebce z zamkniętym zamkiem błyskawicznym niż w komorze lub lejku ekspresu do kawy.
- W przypadku braku naszych superautomatycznych ekspresów do kawy zmiel kawę, której zamierzasz użyć. Po zmieleniu kawy proces utleniania mnoży się przez piętnaście. Oznacza to, że znacznie szybciej utraci swój smak i aromat.
- Jeśli możesz, po otwarciu torby przechowuj kawę w hermetycznie zamkniętym lub próżniowo zamkniętym pojemniku, tak aby miał minimalny kontakt z powietrzem i minimalizował proces utleniania. W naszej sekcji akcesoriów znajdziesz produkty specjalnie do tego zaprojektowane.
- Nigdy nie przechowuj kawy w lodówce. To sprawi, że wilgotność kawy będzie się zmieniać, a także zmieni jej właściwości organoleptyczne. Ponadto kawa łatwo wchłania zapachy, które Cię otaczają, nie chcemy, aby nasza kawa miała nieznane aromaty lub smaki ...
- Nigdy nie pozwól, aby słońce cię dotknęło.
Krótko mówiąc, przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, bez światła słonecznego, które nie dotyka powietrza.
Składniki
Baza z ciemnej czekolady, średnia kwasowość, aksamitne ciało, długi posmak.
Orzechy, czekolada, jedwabiste.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.