Incapto Coffee
Brazylijska kawa Minas Gerais Fazendas
65,34 zł Msrp Price 70,48 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Brazylijska kawa Minas Gerais Fazendas

500 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Ta kawa Minas Gerais z Brazylii należy do „Región do Cerrado Mineiro”, znanego na całym świecie z tego, że pochodzi z wysokiej jakości kaw i jest pierwszą nazwą pochodzenia w Brazylii. Region ten jest synonimem doskonałości ze względu na umiarkowany klimat i żyzne gleby, a my nie możemy ignorować poszanowania środowiska naturalnego i monitorowania programu zrównoważonych procesów produkcyjnych, który gwarantuje prawidłowe wykorzystanie zasobów naturalnych. Profil filiżanki jest wyjątkowy i znacznie przewyższa to, czego szukamy w brazylijskiej kawie. Nie jest to kawa konwencjonalna, wyróżnia się większością swoich właściwości i możemy mówić o złożoności zarówno pod względem aromatu, jak i smaku. Brazylia jest najbardziej wpływowym i najpotężniejszym gospodarczo krajem w Ameryce Południowej i jedną z największych gospodarek na świecie. W ostatnich latach poczyniono ogromne postępy, aby wyciągnąć miliony ludzi z ubóstwa w całym kraju. Kawa została wprowadzona w Brazylii w 1720 roku w południowym stanie Paraná i stała się potęgą świata kawy, stanowiąc ponad jedną trzecią całej wyprodukowanej kawy. Legenda głosi, że w tym czasie rząd brazylijski chciał ograniczenia światowej produkcji kawy i wysłał pułkownika. Francisco de Melo Palheta do Gujany Francuskiej pod pretekstem mediacji w sporze granicznym. Świadomy, że nie będzie mógł odwiedzać plantacji kawy typu fortecznego, porucznik wykorzystał swój urok, aby pozyskać Pierwszą Damę Gujany i zachęcił ją, by dała mu sadzonki, których również pragnął. Nie mogąc się oprzeć jego urokom, podarowała mu bukiet ziaren kawy na bankiecie pożegnalnym, który odbył się na jego cześć. Nie można udowodnić, czy seks i oszustwo rzeczywiście stoją za wprowadzeniem Brazylii do kawy, ale nie ma wątpliwości, że dominacja Brazylii w światowej produkcji jest obecnie niezrównana w XXI wieku. Coroczne zbiory do 60 milionów worków stają się powszechne. Plantacje kawy zajmują około 10 000 mil kwadratowych kraju, a około 6 miliardów drzew, 74% to arabika, a 26% silna. Stan Minas Gerais największych producentów ze względu na odpowiednie krajobrazy, klimat i bogate gleby. Około 50% całej kawy na świecie produkuje się w Brazylii, co stanowi prawie 3,6 miliona ton rocznie. Przy tak dużej ilości kawy produkowanej w jednym kraju nie jest zaskakujące, że produkuje się tam szeroki zakres jakości. Brazylia produkuje wszystko, od naturalnej Robusty po standardowe, neutralne i gładkie kawy Santos 17/18 oraz charakterystyczny Rio Minas 17/18. W ostatnich latach brazylijscy producenci zaczęli także więcej inwestować w produkcję kawy specjalistycznej. Kawy brazylijskie dodają do tego spektrum miękkich, słodkich, a czasem kwiatowych kaw. Oprócz tego, że jest największym producentem kawy, Brazylia zajmuje również znaczącą pozycję wśród głównych krajów spożywających kawę na świecie. Pod numerem 14 Brazylia spożywa największą ilość kawy spośród wszystkich kaw w Ameryce Południowej i Środkowej i jest drugą po Kanadzie we wszystkich Amerykach.
Zobacz opis
65,34 zł Msrp Price 70,48 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • Uczciwy handel
    Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Ta kawa Minas Gerais z Brazylii należy do „Región do Cerrado Mineiro”, znanego na całym świecie z tego, że pochodzi z wysokiej jakości kaw i jest pierwszą nazwą pochodzenia w Brazylii.

Region ten jest synonimem doskonałości ze względu na umiarkowany klimat i żyzne gleby, a my nie możemy ignorować poszanowania środowiska naturalnego i monitorowania programu zrównoważonych procesów produkcyjnych, który gwarantuje prawidłowe wykorzystanie zasobów naturalnych.

Profil filiżanki jest wyjątkowy i znacznie przewyższa to, czego szukamy w brazylijskiej kawie. Nie jest to kawa konwencjonalna, wyróżnia się większością swoich właściwości i możemy mówić o złożoności zarówno pod względem aromatu, jak i smaku.

Brazylia jest najbardziej wpływowym i najpotężniejszym gospodarczo krajem w Ameryce Południowej i jedną z największych gospodarek na świecie. W ostatnich latach poczyniono ogromne postępy, aby wyciągnąć miliony ludzi z ubóstwa w całym kraju.

Kawa została wprowadzona w Brazylii w 1720 roku w południowym stanie Paraná i stała się potęgą świata kawy, stanowiąc ponad jedną trzecią całej wyprodukowanej kawy. Legenda głosi, że w tym czasie rząd brazylijski chciał ograniczenia światowej produkcji kawy i wysłał pułkownika. Francisco de Melo Palheta do Gujany Francuskiej pod pretekstem mediacji w sporze granicznym. Świadomy, że nie będzie mógł odwiedzać plantacji kawy typu fortecznego, porucznik wykorzystał swój urok, aby pozyskać Pierwszą Damę Gujany i zachęcił ją, by dała mu sadzonki, których również pragnął. Nie mogąc się oprzeć jego urokom, podarowała mu bukiet ziaren kawy na bankiecie pożegnalnym, który odbył się na jego cześć. Nie można udowodnić, czy seks i oszustwo rzeczywiście stoją za wprowadzeniem Brazylii do kawy, ale nie ma wątpliwości, że dominacja Brazylii w światowej produkcji jest obecnie niezrównana w XXI wieku. Coroczne zbiory do 60 milionów worków stają się powszechne.

Plantacje kawy zajmują około 10 000 mil kwadratowych kraju, a około 6 miliardów drzew, 74% to arabika, a 26% silna. Stan Minas Gerais największych producentów ze względu na odpowiednie krajobrazy, klimat i bogate gleby.

Około 50% całej kawy na świecie produkuje się w Brazylii, co stanowi prawie 3,6 miliona ton rocznie. Przy tak dużej ilości kawy produkowanej w jednym kraju nie jest zaskakujące, że produkuje się tam szeroki zakres jakości. Brazylia produkuje wszystko, od naturalnej Robusty po standardowe, neutralne i gładkie kawy Santos 17/18 oraz charakterystyczny Rio Minas 17/18. W ostatnich latach brazylijscy producenci zaczęli także więcej inwestować w produkcję kawy specjalistycznej. Kawy brazylijskie dodają do tego spektrum miękkich, słodkich, a czasem kwiatowych kaw.

Oprócz tego, że jest największym producentem kawy, Brazylia zajmuje również znaczącą pozycję wśród głównych krajów spożywających kawę na świecie. Pod numerem 14 Brazylia spożywa największą ilość kawy spośród wszystkich kaw w Ameryce Południowej i Środkowej i jest drugą po Kanadzie we wszystkich Amerykach.

Wskazanie

Kraj Brazylia
FINCA: Pantano I, Vitoria i Congonhas
REGION: Minas Gerais
WYSOKOŚĆ: 950 metrów
PROCES: Naturalny
TYPOLOGIA: Specjalność
SCA: 83,75

Warunki przechowywania

Kawa jest bardzo delikatnym produktem. W kontakcie z powietrzem utlenia się i zaczyna tracić swoje właściwości organoleptyczne; Z tego powodu dajemy ci kilka wskazówek, które pomogą Ci lepiej:

- Otwórz torbę, otwierając zamek błyskawiczny. Nigdy wyżej. Po włożeniu ziaren kawy do komory super automatycznego ekspresu do ziaren kawy ponownie ostrożnie zamknij zamek błyskawiczny.

- Nałóż niezbędną ilość kawy na maksymalnie dwa dni. Kawa lepiej trzyma się w torebce z zamkniętym zamkiem błyskawicznym niż w komorze lub lejku ekspresu do kawy.

- W przypadku braku naszych superautomatycznych ekspresów do kawy zmiel kawę, której zamierzasz użyć. Po zmieleniu kawy proces utleniania mnoży się przez piętnaście. Oznacza to, że znacznie szybciej utraci swój smak i aromat.

- Jeśli możesz, po otwarciu torby przechowuj kawę w hermetycznie zamkniętym lub próżniowo zamkniętym pojemniku, tak aby miał minimalny kontakt z powietrzem i minimalizował proces utleniania. W naszej sekcji akcesoriów znajdziesz produkty specjalnie do tego zaprojektowane.

- Nigdy nie przechowuj kawy w lodówce. To sprawi, że wilgotność kawy będzie się zmieniać, a także zmieni jej właściwości organoleptyczne. Ponadto kawa łatwo wchłania zapachy, które Cię otaczają, nie chcemy, aby nasza kawa miała nieznane aromaty lub smaki ...

- Nigdy nie pozwól, aby słońce cię dotknęło.

Krótko mówiąc, przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, bez światła słonecznego, które nie dotyka powietrza.

Składniki

Bardzo słodka kawa, czekolada i nuty owocowe (morela), słodka w ustach, średnia kwasowość, dobre ciało o przyjemnej konsystencji, a przede wszystkim jej równowaga wyróżnia się.

Morela, czekolada, zbalansowana

SKU: LP-0141550
BTA5GXKARPN

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.