Organiczne całe ziarna kakaowe
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Organiczne całe ziarna kakaowe Ecoidees są wyjątkowym źródłem magnezu. Ziarno kakaowe ma wyjątkową moc przeciwutleniającą dzięki polifenolom. Zawarte w nim flawonole poprawiają krążenie krwi i zmniejszają objętość naczyń. Jego zawartość teobrominy (łagodny stymulant, którego pozytywny wpływ na czujność i nastrój został udowodniony) poprawia zdolności intelektualne i samopoczucie.
Wskazanie
Zazwyczaj ziarna kakaowe są prażone, aby rozwinąć aromaty czekolady, z której jest wytwarzany. W ten sposób część jego bogactwa odżywczego zostaje zniszczona. Jednak obecnie przyjmuje się, że ziarno kakaowe jest jednym z „superżywności” wysoce zalecanych ze względu na bogactwo przeciwutleniaczy, magnezu i innych niezbędnych minerałów. Spożywanie tych nieprażonych ziaren, jedynie sfermentowanych i suszonych, pozwala zatem uzyskać wszystkie zalety. Nasze ziarna kakaowe pochodzą z lasów deszczowych Amazonii w Ekwadorze. Są gotowe do spożycia na surowo, dzięki kontrolowanemu procesowi fermentacji specyficznemu dla naszego dostawcy (kilka dni w beczkach ze specjalistyczną wiedzą), a następnie suszeniu na słońcu, aby zawierało tylko 8% wilgoci. Proces ten zachowuje właściwości ziaren i sprawia, że ich konsumpcja jest tak samo łatwa, jak później ich przekształcenie w czekoladę. Gryzą bardzo łatwo, a ich smak przypomina gorzką czekoladę, do której bardzo szybko się przyzwyczajasz!
Składniki
Dla 100 g:
Magnez (272 mg), Kakao.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna521 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy42.6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe25.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe1.3 g
-
Cukry1.3 g
-
Błonnik pokarmowy8.4 g
-
Białka4.4 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.