MAK
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Mak to doskonały składnik dodający smaku i składników odżywczych każdej diecie, która twierdzi, że jest zdrowa i zbilansowana. Są dobrym źródłem białka, minerałów i błonnika.
Wskazanie
Zawierają zdrowe kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, które pomagają obniżyć poziom lipoprotein i trójglicerydów.
Często stosuje się je w celu złagodzenia kaszlu oraz jako środek wykrztuśny.
Posiadają właściwości antyoksydacyjne.
Pochodzą z kwiatu o tej samej nazwie. Są szeroko stosowane w kuchni ze względu na ich wszechstronność, konsystencję, smak, a także dlatego, że dzięki swoim właściwościom tworzą również bardzo atrakcyjne wizualnie efekty.
Sposób przyjmowania
Powszechnie polecane, zwykle stosuje się je w piekarnictwie, do wypieków takich jak ciasta, tosty i ciastka, ale można je również stosować w potrawach słonych, sałatkach, bulionach czy po prostu w naparach.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 18 miesięcy, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Mak (100%).
(*) Z produkcji ekologicznej.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna518 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy42.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe4.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe4.9 g
-
Cukry2.3 g
-
Błonnik pokarmowy18 g
-
Białka20.5 g
-
Sól0.05 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.