Fig. Turecka
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Drzewo figowe należy do rodzaju ficus. Liście traci jesienią i ponownie kiełkuje na wiosnę. Jest znany jako Ficus carica, ponieważ przypuszczalnie pochodzi z Caria, południowo-zachodniej Anatolii, w dzisiejszej Turcji.
Wskazanie
Jest to gatunek prawdziwie śródziemnomorski. Pobór energii pochodzi z naturalnych cukrów (glukozy, fruktozy, sacharozy). Jego zawartość procentowa tłuszczu i białka jest minimalna. Jeśli chodzi o witaminy, wyróżnia się witamina K, aw świeżych figach kilka z grupy B, na przykład B1, B5 i B6.
Sposób przyjmowania
Zaleca się jeść bez gotowania. Spożywany jest jako aperitif lub do produkcji koktajli.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 24 miesiące, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Suszona figa * (100%).
(*) z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna249 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe64 g
-
Cukry48 g
-
Błonnik pokarmowy10 g
-
Białka3 g
-
Sól0.025 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.