Chrząstka
Co to jest chrząstka? Chrząstka rekina to suplement diety ekstrahowany od zwierzęcia o tej samej nazwie i składający się głównie z:
Co to jest chrząstka? Chrząstka rekina to suplement diety ekstrahowany od zwierzęcia o tej samej nazwie i składający się głównie z:
Co to jest chrząstka? Chrząstka rekina to suplement diety ekstrahowany od zwierzęcia o tej samej nazwie i składający się głównie z:
- białko;
- Denaturowany kolagen;
- glikozoaminoglikany;
- Wapń organiczny,
- Fosfor organiczny
- magnez;
- Ferro.
Jest to biologicznie bardzo podobny składnik do ludzkiej tkanki łącznej i stanowi około 6% całkowitej masy rekina. Według wielu badaczy ten składnik jest sekretem długowieczności tego gatunku.
Jakie są zalety chrząstki?
Chrząstka rekina wyraźnie właściwości przeciwzapalne i jest o wiele bardziej skuteczne w porównaniu do efektów jego poszczególnych składników. Mając strukturę podobną do tkanki łącznej, może zastąpić zdegenerowaną warstwę chrząstki stawów, zwiększając dostępne zasoby wapnia, osłabione przez różnego rodzaju nierównowagi. Jest to również antyangiogeneza, to znaczy blokuje propagację naczyń krwionośnych, związaną z niektórymi patologiami. Wreszcie utrzymuje zdrową skórę i włosy oraz wzmacnia układ odpornościowy .
Do czego służy chrząstka?
Właśnie ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne chrząstka rekina jest syntetyzowana w suplementach i jest stosowana w leczeniu:
- Ból kostno-stawowy
- Zapalne patologie naskórka, takie jak łuszczyca ;
- Zaburzenia widzenia i powikłania;
- Zapalenie jelit.
Służy również do wzmocnienia układu odpornościowego oraz do gojenia się tkanek i przyspieszenia gojenia się ran.
Chrząstka jest ekstrahowana i syntetyzowana w kapsułkach, dzięki czemu przyjmowanie jest łatwiejsze i bezpieczniejsze. W Naturitas znajdziesz tylko najlepsze marki kontrolowanego produktu w całym łańcuchu dostaw. Niektóre z naszych najlepiej sprzedających się produktów to chrząstka rekina Erba Vita lub chrząstka Solgar 750 .
ostrzeżenia
Naturitas zaleca postępowanie zgodnie z instrukcjami producenta. Długotrwałe przyjmowanie chrząstki może powodować mdłości, wymioty i zaparcia.
Chrząstka może również zwiększać poziom wapnia w organizmie, dlatego nie jest zalecana dla osób, które mają już wysoki poziom tego minerału.
Chociaż nie ma na ten temat badań naukowych, dobrze jest unikać spożywania chrząstki w czasie ciąży i laktacji.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.