Czekoladki
Z pewnością nie ma takiego naturalnego produktu, który byłby tak popularny i korzystny jak czekolada. Jest pożywny, przeciwutleniacz, stymulant, chroni serce, wzmacnia pamięć ... i jest również świetny!
Z pewnością nie ma takiego naturalnego produktu, który byłby tak popularny i korzystny jak czekolada. Jest pożywny, przeciwutleniacz, stymulant, chroni serce, wzmacnia pamięć ... i jest również świetny!
Filtruj według
Sortuj wg
-
-
-
- -20%
-
-
- -10%
- -29%
- -40%
- Chocolates Sole
Gorzka czekolada 73% z oliwą z oliwek
100 g (Wanilia - Kakao)13,30 zł Już od 12,63 zł - -11%
-
- Natruly
Czekoladowy batonik czekoladowy z malinami i organicznymi ziarenkami kakao
85 g (Kakao - Malina) -
- -16%
-
Z pewnością nie ma takiego naturalnego produktu, który byłby tak popularny i korzystny jak czekolada. Jest pożywny, przeciwutleniacz, stymulant, chroni serce, wzmacnia pamięć ... i jest również świetny!
Jednak nie wszystkie rodzaje czekolady są równie korzystne: czekolada mleczna to nie to samo, co czysta czekolada; czekolada przemysłowa nie jest tak zdrowa jak czekolada organiczna, organiczna czy bio. Odkryj różnicę i dowiedz się, która czekolada jest najlepsza!
Rodzaje czekolady
Czekoladę wytwarza się z owoców kakao, drzewa rosnącego w ciepłych regionach. Czyste kakao jest gorzkie, dlatego do przygotowania czekolady dodaje się masło i cukier. Następnie możesz włączyć inne składniki, które dają nam różne rodzaje czekolady:
- Ciemna czekolada: musi zawierać co najmniej 43% kakao, jeśli jest wyższa niż 50-70%, byłaby to „czysta” czekolada.
- Czekolada mleczna: dodaje się mleko . Ma łagodniejszy smak, ale także więcej tłuszczu.
- Biała czekolada: nie zawiera proszku kakaowego, tylko masło kakaowe, mleko, cukier i aromaty.
Ponadto możemy mieć czekoladę z orzechami, czekoladę z owocami i inne prezentacje oprócz klasycznej tabliczki czekolady , takiej jak krem czekoladowy lub śruty kakaowe. Ogólnie rzecz biorąc, im wyższa zawartość czystego kakao, tym zdrowsza będzie czekolada.
Czekolada organiczna, organiczna lub bio
Czekolada organiczna , znana również jako czekolada ekologiczna lub bio, to rodzaj czekolady wytwarzanej z kakao pochodzącego ze zrównoważonych gospodarstw, w których nie stosuje się pestycydów ani innych środków chemicznych. Z produktem obchodzi się tak mało, jak to możliwe, bez dodawania konserwantów i niepotrzebnych dodatków. Rezultatem jest zdrowsza i korzystniejsza czekolada zarówno dla planety, jak i dla społeczności produkujących kakao.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.